Astrološki dnevni vplivi

Želim prejemati dnevne vplive

Z izpolnitvijo spodnjega obrazca, se strinjate s Politiko zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).*

Astrološke dnevne vplive za vas pripravljam astrologinja Špela Plemelj

(Astrološka razlaga vplivov nebesnih teles je splošno veljavna in na posameznika ima vpliv, kakor je zapisano v njegovi natalni karti.)

Astrološki dnevni vplivi za 22. teden

Ponedeljek 28. 5.

Danes bo Luna še cel dan v škorpijonu. Še bomo oprezni, previdni in dogajanje bomo opazovali bolj iz ozadja. Izredno potrpežljivi bomo, z več občutka za sočloveka. Bolj nam bo prijal mir in tišina, kjer bomo lažje zbrali svoje misli in naredili temeljit premislek. Smo pred Polno Luno in povečana ter povišana energija nas bo držala stran od tistega, kar bi si iskreno želeli. Samo najmočnejšim bo uspelo ohraniti mirno kri. Pazimo na reakcije, saj znamo nepričakovano dobiti močno zaušnico.

Jutro bo še posebno intenzivno. V sebi bomo čutili nekakšno napetost, ki nas bo kljub vsemu spodbujala v akcijo in tudi v reakcijo. Ne bomo se skrivali. Pogumno si bomo vzeli tisto, kar si bomo zaželeli.

Tudi večerne urice nam bodo prinesle nekaj zmede in nejasnosti. Nikakor ne bomo zmogli ubesediti vse tisto, kar bomo nosili v mislih. Kakšen nesporazum bo bolj verjeten.

Torek 29. 5.

Današnji dan bo zaznamovan z Luno v strelcu. Pogumno, samozavestno in predvsem optimistično bomo zrli v svet. Ne bomo se ozirali na malenkosti. Danes bomo dan naredili po svojih standardih in ničesar se ne bomo branili. Življenje je pustolovščina in mi smo popotniki. Polna Luna pred nami nas bo še dodatno napolnjevala z energijami in le te bomo morali izživeti na tak ali drugačen način. Bolj nepremišljeni bomo, zato naj velja previdnost kjerkoli že smo.

Dopoldanski del dneva bo le še spodbujal naš pogum in željo po odkrivanju. V nas bo več energije in neustavljivo se bomo podali na pot proti zmagi. Pokazali bomo več navdušenja in zagnanosti.

V večernih urah se dovrši Polna Luna in na neki točki se bo sprostila napetost, ki jo bomo nosili ves dan. Vse do takrat pa bomo deležni nešteto izzivov, ki bodo spodbujali naš osebni razvoj.

Sreda 30. 5.

Tudi danes izkoristimo Luno v strelcu in ves temperament ter navdušenje, ki nam ga ponuja. Luna bo od jutranjih ur v praznem teku, tako bomo prepuščeni sami sebi in lahko bomo delali, kar si bomo želeli. Družabni bomo in odprti za najrazličnejše (filozofske) razprave. V nas bo povečan občutek za pravičnost in ena naših današnjih nalog bo zagotovo to, da poiščemo resnico.

Merkur je zgodaj že prestopil v dvojčka in to naznanja obdobje mentalnih izzivov. Komunikacija bo bolj izrazita in tudi sami ne bomo opazili večjih dilem ali zadržkov. Lahkotna in dinamična komunikacija nas bo vodila v najrazličnejša poznanstva in hitro bomo lahko poiskali alternativo. Druga možnost, drugo mnenje ali druga perspektiva nam bo vselej prinesla nov pogled na določen problemček.

Četudi bomo v jutranjem času delovali izgubljeno, počasno, nestabilno in še posebno čustveno, to ne bo vplivalo na dan pred nami. Hitro si bomo postavili nove cilje in strmeli naprej.

Četrtek 31. 5.

V začetku bo Luna še v strelcu. Nekaj optimizma in veselja bo še moč zaznati. V dopoldanskem delu dneva pa bo postalo vse bolj suhoparno in polno obveznosti. To nam bo hitro sporočila Luna v kozorogu. Zresnili se bomo in bolj se bomo zavedali vseh dolžnosti, ki jih bomo imeli. Naredili si bomo najbolj optimalen urnik, ki nam bo na razpolago, da čimbolj uspešno naredimo vse kar si bomo zastavili.

Sredi dneva nas zna presenetiti kakšna prevetritev, ki bo želela spremembe. To bo tista spodbuda, ki nas bo odvrnila od pretirane monotonosti in dolgčasa. Četudi bo prišlo iznenada, bo bolj dobrodošlo saj bomo dobili še eno priložnost.

Nove možnosti nas zagotovo čakajo jutri, saj nas bosta s svojimi energijami navdajali kar dve povezavi. Pozitivno povezovanje Merkurja in Marsa bodo že danes lahko zaznavali dvojčki, device, ovni in škorpijoni. Moč bo čutiti borbenost, odločnost, prodornost in zdravo tekmovalnost. Te energije bodo vsekakor pomagale preiti starokopitnost Lune v kozorogu. Spodbujena bo naša volja in energija.

Svojo povezavo bo sklenila tudi Venera z Jupitrom, vseeno pa bo to del večje povezave v katero je vpet tudi Neptun. To zelo pozitivno povezovanje bodo najmočneje čutili biki, tehtnice, strelci in ribe. Čas bo za povezovanje, za ljubezen, sodelovanje… Pokazali bomo veliko razumevanja, sočutja, empatije. V naslednjih dneh bo ta povezava bolj aktualna, zato se prepustimo tem energijam in ne vztrajajmo pri svojem zaradi svoje načelnosti.

Petek 1. 6.

Luna v kozorogu nas bo danes predvsem svarila pred neustreznimi odločitvami. Znali bomo dokončati svoje naloge in izkazali se bomo kot zanesljivi. V sebi bomo čutili predvsem stabilnost in gotovost. Kakšen resen razmislek in zaskrbljen pogled se nam prav tako lahko nariše na obrazu.

Danes bomo v objemu dveh pomembnejših povezav, ki se bosta dovršili v popoldanskem času. Pozitivno povezovanje Merkurja in Marsa bomo najbolj čutili kot velika aktivnost pa tudi mobilnost. Povsod nas bo dosti. Svojo energijo bomo uporabili za praktične naloge, ki bodo od nas zahtevale veliko energije. Tudi v raznih pogovorih bomo hitro zavzeli stališče in ga znali tudi zagovarjati. S tem vplivom ne bomo postopali ampak bomo hitro in jasno pokazali kaj je naš namen. Najbolj bo to izrazito pri dvojčkih, devicah, ovnih in škorpijonih.

Naslednje povezovanje bomo zaznavali kot dobrosrčnost, naklonjenost, srečo in uživanje. Pozitivno povezovanje Venere in Jupitra bo še posebno idealistično obarvano, saj se v ta odnos povezuje tudi Neptun. Ne preostane nam drugega kot da se prepustimo tem lepim in srčnim vplivom. Močno bomo zaznavali najlepše in najbolj nežne energije. Pred nami so dobri dnevi za ljubezen in za vsa romantična doživetja, ki si jih lahko privoščimo. Privoščimo si vsaj tiste stvari, ki nam prinašajo užitek in prijetne občutke. Največ tega si bodo lahko privoščili biki, tehtnice, strelci in ribe.

Sobota 2. 6.

Danes bo Luna še v zapriseženem in neodzivnem kozorogu. Še se bomo zavedali svojih dolžnosti in dobro bomo premislili kako bomo uporabili stvari, ki jih imamo. Naši odzivi bodo vseeno bolj počasni, a stabilni. Svojo neomajanost bomo lahko dokazovali še cel dan. To bo tisti občutek, ki nam ne bo dovoljeval, da bi se lahko popolnoma sprostili.

V dopoldanskem delu dneva se bo danes Venera povezala z Neptunom. Dovolimo si ljubezni, uživanja, veselja, čarobnosti in nežnosti. Lepi trenutki še prehitro minejo, zato izkoristimo to današnje povezovanje in si uresničimo želje. Dovolimo si pravljice in bodimo ponižni ter hvaležni za vse kar imamo. Najbolj zaljubljeno bodo na okrog hodili biki, tehtnice in ribe.

Nedelja 3. 6.

Luna nas bo danes nagovarjala iz znamenja vodnarja. Danes bomo bolj spontani, družabni, drugačni, izzivalni in tudi uporniški. Energija, ki nas čaka danes nikakor ne bo postana ali dolgočasna. Živeli bomo vsak trenutek in izkoristili ga bomo do konca. Sprememba dinamike zna marsikoga tudi zmotiti in zmesti. Če se bomo zmogli prilagoditi razmeram bomo dan izkoristili najboljše.

Čez dan bo Luna spodbujala našo aktivnost in dinamičnost. Ne bomo se obotavljali in se ne ozirali na druge. V svojem ritmu bomo naredili, kar bo treba, ali pa tudi ne. Ko se bomo odločili za spremembo načrtov, bomo tako tudi naredili. Dinamičen, raznolik, nepredvidljiv in pester dan nas čaka.

Astrološki dnevni vplivi za 21. teden

Ponedeljek 21. 5.

Ponedeljek začenjamo z Luno v levu. Veselo, srčno, optimistično in z več energije se bomo spopadali z raznoraznimi nalogami, ki jih bomo danes imeli. Bolj razigrani in navdušeni bomo. Danes ne bo večjih vplivov in distrakcij, zato se prepustimo vsem lepim in romantičnim energijam, ki nas bodo danes napolnjevale in motivirale. Bodimo drzni, samozavestni, šarmantni in ognjeviti.

V jutranjih urah je v novo znamenje vstopilo tudi Sonce. Sonce v dvojčkih nam prinaša več sproščenosti in radovednosti, ki nam bo v naslednjih dneh prišla zelo prav. Bolj lahkotno se bomo spopadali z izzivi in pokazali bomo svojo raznolikost, s katero bomo spretno krmilili skozi dneve. Pokazali bomo več življenja in dinamike, ki nas bo odpeljala na najrazličnejše kraje.

Torek 22. 5.

Zgodaj v jutranjih urah je Luna že prestopila v znamenje device. Danes bomo tako pokazali več delavnosti in redoljubnosti. Z dobrim razmislekom bomo rešili še tako težke uganke in pripravljeni bomo narediti še dodatno uslugico. Pokazali bomo veliko razumevanja in znali bomo dati oporo, ko bo to potrebno.

V dopoldanskem delu dneva bomo znali uživati in se prepuščati vsemu lepemu. Sicer skromni, a vseeno polni ljubezni in radosti.

V popoldanskih urah bo zaznati več resnosti in tudi zadržanosti. Bolj bomo usmerjeni  v delo in svoje dolžnosti. Ne bomo se pustili motiti. Z veseljem pa si bomo vzeli čas za vsebine z resno vsebino. Tako bomo lahko pokazali svojo odraslo in odgovorno plat.

Na prestopu v sredo pa se sestavi tudi prijetna povezava med Merkurjem in Neptunom. Že danes bodo to povezovanje zaznavali dvojčki, device in ribe. V ospredju bo naša domišljija in intuicija. Nežna in mirna komunikacija nas bo spodbujala k prijetnim pogovorom in lahko si bomo dovolili biti pristni, nežni, iskreni in tudi čuječi. Izrazimo svoje misli, svoje ideje in predvsem svoje talente. Pojmo, plešimo, rišimo in se prepustimo toku dogajanja. Merkur bo poleg Lune tudi spodbujevalec povezave, ki jo tketa Neptun in Jupiter. Čutili bomo ta optimizem, navdušenje in odprtost, ki nam jo to prinaša.

Sreda 23. 5.

Sredina Luna v devici nas bo motivirala, da svoje delo naredimo po svojih najboljših močeh, brez obsojanja, kritiziranja in polemiziranja.  Pokazali bomo svoje najboljše in najlepše lastnosti. Znali se bomo prilagoditi vsem razmeram in zmogli bomo sprejeti vse, kar se nam bo danes zgodilo. Dnevna dinamika nas bo vse prežela s pozitivnim vzdušjem, ki vseeno ne bo naivno ali nesmiselno.

Velik del današnje zgodbe bo danes naredil tudi Merkur. Ko bo svoje dodala še Luna bomo lahko zaznali te prijetne energije, ki pa nas vseeno ne bodo ravno pognale v akcijo. To bo najbolj izrazito v dopoldanskih urah. Najbolj bodo te energije zmogli zaznati predvsem dvojčki, device, strelci in ribe pa tudi raki. Kdor si lahko privošči dopoldansko meditacijo, bo to najboljše izkoristil. Ostali pa bomo lahko to izživeli skozi sočutje, naklonjenost, srečo, navdušenje, veselje, razigranost in vsesplošno povezanost.

V popoldanskih urah bo vseeno moč zaznati več odločnosti in ne bomo se samo predajali in si želeli, ampak bomo zmogli narediti ta premik, da dobimo to, kar potrebujemo. Pokazali bomo svojo strast in vnemo. Ko bo skozi večer in vse do jutra Luna v praznem teku, ne bomo najbolj motivirani za karkoli. Dovolimo si prijeten večer v prijetni družbi.

Nas bodo pa k akciji spodbujale energije, ki nam jih namenjata Sonce in Mars. Njuna povezava se bo dovršila v noči na četrtek. To pa bodo že danes lahko zaznavali levi, ovni in škorpijoni. Znali bomo dati pobudo in imeli bom zelo jasno sliko kaj hočemo in kako lahko to dosežemo. Polni bomo energije in pripravljeni za akcijo. Moške energije nam bodo dale zagon, moč in samozavest, da se podamo v akcijo in dosežemo zastavljene cilje. Pokazali bomo veliko iznajdljivosti in volje.

Četrtek 24. 5.

Četrtek bo kmalu v dopoldanskem delu dneva Luna že prestopila v tehtnico. Bolj bomo usmerjeni v družbo, kjer bomo težili k prijetnemu in lepemu. Poskrbimo za pravo vzdušje, ki nam bo prinašalo zadovoljstvo in veselje. Hitro se okoliščine lahko spremenijo in že samo sprememba vremena nam lahko prinese spremembo počutja.

Popoldanski del dneva nam bo prinesel več te zdrave tekmovalnosti, ki nas bo aktivirala in v nas spodbudila željo, da nekaj dosežemo. Imeli bomo željo, da nekaj naredimo samo zase, za svojo dušo in za popestritev dneva.

Večer nam bo prinesel nekaj več razočaranja in nemoči. Težje bomo sprejeli kar se dogaja in nekaj nas bo vleklo v žalost, ki je ne bomo znali odsloviti.

Jutri pa se sestavi še ena prijetna povezava, ki smo jo lahko zaznavali že nekaj dni. Posebno strelci in ribe so jo zmogli začutiti. Čas bo, da realiziramo tisto o čemer smo že toliko časa sanjali. V pozitiven odnos se povežeta Jupiter in Neptun. To naznanja več posluha za umetnost, ples, glasbo, meditacijo in podobno. Dober čas je, da pokažemo svoje talente in si dovolimo biti to, kar resnično smo. Bodimo ustvarjali in pokažimo ter izrazimo svoje kreacije, saj bomo naleteli na splošno odobravanje.

Tudi Merkur bo imel še en svoj opravek. Povezovanje s Plutonom bodo najbolj zaznavali dvojčki, device in seveda škorpijoni. Moč misli in besede bo najbolj izrazita. Naš občutek za prepoznavanje namenov drugih bo zelo izostren in hitro bomo lahko prepoznali lažnjivce. Naš način komunikacije zna marsikoga pretresti. Vseeno bomo lahko urili svojo psihološko naravnanost in prav tako znamo biti zelo prepričljivi.

Petek 25. 5.

Z Luno v tehtnici nas čaka res prijeten in družaben petek. Znali bomo pokazati svoj šarm in spretni v komunikaciji bomo vselej znali najti lepo besedo. Danes ni dan za kritike in obsodbe. Dovolimo energijam, da se mešajo in podarimo si lepe trenutke sami ali v družbi. Dan bo prijeten, sproščen in ravno prav zabaven.

V dopoldanskem delu dneva se dovrši harmonična povezava z Jupitrom in Neptunom. To bo najbolj nagovorilo strelce in ribe. Vse ideje, zamisli bodo postale nekakšna resničnost, ki bo kazala na uspeh in razvoj. Samozavest se bo pomešala s sočutjem in to so zgodbe, ki nam prinašajo veliko zadovoljstva, sreče, občutkov izpopolnjenosti in povezanosti tako s sabo kot z vsemi drugimi. Drznimo si biti ustvarjalni in pokažimo kaj lahko naredimo s svojimi talenti. Razvijajmo zaupanje vase in se prepustimo toku življenja.

Kmalu, ko bo nastopil popoldanski čas, se bosta harmonično povezala še Merkur in Pluton. Dvojčki, device in škorpijoni bodo to ostrino in poglobljeno razmišljanje najmočneje zaznali. Naši miselni procesi znajo izzvati preporod in teme, ki se jih bomo danes dotikali bodo vselej dosegle svoj epilog. Močna vztrajnost in pronicljivost nam ne bo puščala prostora za umik in izgovore. Podajmo se na pot in poiščimo svoje strasti, ki smo jih morda skrivali in zadrževali zase predolgo časa.

Sobota 26. 5.

Sobota bo menjala svoje barve kot mavrica. Začeli bomo z energijami Lune v tehtnici in dan zaključili z Luno v škorpijonu. Čeprav Luna v tehtnici prinaša več sproščenosti in razgibanosti, danes tega ne bomo mogli zaznati. Mnogo bolj nezaupljivi in zadržani bomo. V iskanju harmonije in lepih odnosov bomo kar preveč strogi in ne bomo popuščali. Ko bo Luna prestopila v škorpijona v popoldanskem delu dneva, bomo postali še bolj nezaupljivi. Naši odzivi bodo vseeno bolj intenzivni in raje se bomo držali zase. Iskali bomo svoj mir in varnost tam, kjer se bomo sami počutili najbolje.

Neprijetno povezovanje Venere in Saturna bodo najmočneje zaznavali biki, tehtnice, kozorogi in vodnarji. Veliko resnosti in težkih preizkušenj bo moč zaznati v odnosih, kjer bo manjkala naklonjenost in bližina. Težko bomo priznali pravo vrednost, saj se bo ta z vsakim korakom le oddaljevala. Držali bomo primerno distanco, saj nas bo bližina le ovirala. Prisegali bomo  na tradicijo in tukaj bomo iskali pravo vrednost.

V popoldanskih urah bomo težko ostali na enem mestu. Iskali bomo pravo družbo, pa bo vselej nekaj narobe. Čutili bomo več dogajanja in to nas bo spravljalo v nelagodje.

Nedelja 27. 5.

Z Luno v škorpijonu si vseeno lahko privoščimo mirno nedeljo. Iskanje popolnosti in popolnih odgovorov ter rešitev nam danes ne bo polepšalo dneva. To vztrajnost in nekompromisnost raje usmerimo v kaj drugega. Kljub vsemu nas bo dnevna dinamika podpirala in zmogli bomo odreagirati, kot je najbolj prav.

Jutro bomo začeli bolj resno. V nas bo velik občutek odgovornosti in začutili bomo, kaj je treba narediti. Nič nam ne bo pretežko. Kmalu zatem si bomo vzeli čas zase in dodobra ovrednotili kaj smo naredili v tem času. V nas bo več zadovoljstva in pozitivnih občutkov.

V večernem času pa si bomo zopet dovolili več zaupanja in odprtosti. Optimizem v nas nas bo nagovarjal, da se prepustimo toku in samo zaupamo. Še bomo imeli priložnost izraziti svoje talente in svoje vizije. Uživajmo v tej ležernosti in teh veselih trenutkih. Naj bo zaključek tokratnega tedna po vaših željah.

Astrološki dnevni vplivi za 20. teden

Ponedeljek 14. 5.

S ponedeljkom stopamo v razburljiv teden. Luna je že v biku in potrpežljivo in vztrajno čaka, da se sestavi Mlaj. Ta bo na vrsti jutri. Poleg malodušja, brezvoljnosti in sitnarjenja bodo v ospredju tudi strahovi, skrbi, pomanjkanje energije, celo apatičnost. Težko bomo pokazali zanimanje za karkoli, razen za svoje potrebe.  Na trenutke preveč odločni in zahtevni, ne bomo zmogli postaviti pravih mej. Morda pokažemo svoje prave barve in s tem izdamo svoj položaj.

Dopoldanski del dneva se bo zdel kar preveč resen in celo predolg. Kljub temu bo to dober čas, da z zadnjimi močmi pospravimo in odstranimo vse tisto, kar ne potrebujemo. Skozi dan se raje ne prepustimo malodušju in melanholiji, saj nam to lahko vzame preveč dragocenega časa.

Torek 15. 5.

Danes bomo pričakali Mlaj v znamenju bika. To pomeni, da bo celotna dinamika dneva obarvana z energijami bika. Kljub vsej počasnosti, ki jo bomo zaznavali in jo celo potrebovali nas bo vseeno spremljal močan notranji nemir. Same energije Lune v biku pa nas bodo bolj nagovarjale k počitku, umiritvi in premisleku. Čeprav nam Mlaj sporoča, da je čas za nove začetke in za spuščanje starega, bomo z energijami bika to težje naredili, saj bik težko sprejme spremembe in se raje obrača k poznanemu in preverjenemu.

Jutranji del dneva nam bo prinesel priložnost, ko bomo z močnim zavedanjem sebe postavili meje in naredili pomembne odločitve.

Negotovost, ki jo nosi Mlaj, bo sredi dneva začela popuščati in morali se bomo soočiti z vsem novim, ki prihaja. Četudi še ne bomo pripravljeni na naslednji korak, nas bodo razmere sama prisilile, da naredimo ta korak. Luna bo v drugi polovici dneva spodbujala neprijetno združitev Urana in Marsa, ki bosta danes na zadnjih stopinjah zahtevala svoje. Te napetosti, nepredvidljivosti, agresijo in nestrpnost bomo čutili že danes. Najmočneje bodo to zaznavali ovni, škorpijoni in vodnarji. Ta upornost v nas, nas bo silila, da dosežemo svoje, četudi z uporabo sile. In ta sila, upornost, borba in močna jeza bo prisotna na vsakem koraku. Težko bomo samo gledali in zadrževali svoje misli. Čas bo za akcijo, reakcijo, odziv, napad in še kaj. Vse to se bo bolj in bolj stopnjevalo dokler se v sredo omenjena povezava ne bo dovršila.

Sreda 16. 5.

Luna je že v dvojčkih. Z neko lahkotnostjo bomo danes doživljali vse razmere in dogajanja, ki se bodo godila. Te energije nam bodo v pomoč, da si stvari ne ženemo tako k srcu in prah, ki se bo polegel, enostavno pobrišemo z roko. Morda se bo komu zdelo, da smo otročji, neodrasli, nepotrpežljivi, površni ali nevzgojeni, vendar bomo na tak način najbolje preživeli današnje dnevno dogajanje.

V jutranjih urah bo v drugo znamenje prestopil tudi Mars. Njegov prestop v znamenje vodnarja bo zelo intenziven, saj se bo hkrati povezal z Uranom, ki je vladar znamenja vodnarja. Tako bodo energije, ki nam jih danes obljublja neharmonično povezovanje Marsa in Urana močne in izrazite. Že takoj v dopoldanskem delu dneva bo ta povezava najmočnejša, saj se bo to povezovanje dovršilo. Tisto kar smo dolgo, celo predolgo zadrževali v sebi, bo na tak ali drugačen način privrelo na dan. Težko se bomo zadrževali in ne bomo izbirali niti besed niti tarče. Pričakujemo lahko nepričakovano, saj bomo težko sledili vsemu dogajanju, ki se bo vrstilo pred našimi očmi.

Prepuščeni na milost in nemilost, bomo morali nekako preživeti današnjo sredo. Vseeno bodo te nestrpne energije počasi popuščale in sami bomo počasi tudi ugotovili, kaj lahko iz tega, kar nam je ostalo, naredimo.

Četrtek 17. 5.

Četrtek nam z Luno v dvojčkih ponuja nov dan. Spretno in iznajdljivo bomo vozili slalom med vsemi obveznostmi, ki jih bomo imeli danes. Bolj neobremenjeni in radoživi bomo vzeli kar potrebujemo in odvrgli tisto, kar ne potrebujemo. Dan bo bolj sproščen in primeren za razna druženja, srečanja, klepetanja ter raziskovanja.

Dan bo razmeroma nepredvidljiv in na trenutke neukrotljiv, saj bi kdo še lahko zaznaval nestrpno povezovanje Marsa in Urana. Vseeno bomo imeli veliko priložnosti, da se urimo v prilagodljivosti in spontanosti ter ne držimo nepotrebnih zamer. Ulovimo ta val. Prepustimo se in uživajmo. Večer nam bo bolj naklonjen in res si lahko privoščimo več tistega, kar imamo radi.

Petek 18. 5.

Petek bo obarvan z energijami Lune v raku. Prepoznali bomo to pasivnost, ki jo nosi Luna. Izražanje čustev in sočutja bo najpomembnejše. Imeli bomo občutek, kot da je vse obmirovalo. Pokazali bomo veliko mero razumevanja in enako tudi zahtevali zase. Pomembna nam bo bližina, ki bo v nas zbujala občutke varnosti. Zato bomo tudi raje ostajali doma.

Proti večeru se sestavi spodbudna povezava med Merkurjem in Saturnom. Vse do takrat bo Luna njuno povezovanje le spodbujala in nas opozarjala na zgodbe, ki so pripravljene za nas. Najbolj bodo njuno združevanje zaznavali dvojčki, device, kozorogi in vodnarji. Zelo premišljeno in načrtno bomo delovali. Zelo racionalno in logično bomo pristopali k problemom. To nas bo vodilo v zelo pametne odločitve. V nas bo močan občutek za odgovornost, disciplino in resne teme. Pokazali bomo, kako zanesljivi smo.

Sobota 19. 5.

Tudi v soboto bo Luna še v znamenju raka. Kako tradicionalno soboto si bomo uspeli narediti? Spremljal nas bo občutek, ki nas bo usmerjal v dom in med družinske člane. Pravi dan za družinsko druženje, ko lahko pripravimo zares dobro in tudi zdravo kosilo. Kasneje bomo lahko zaznali tudi prestop Venere v znamenj raka. To nam bo vsem dvignilo zavest, kako pomembna je družina in dom. Vrednote, kot so te, nas bodo vse preplavile, še najbolj pa bike in tehtnice.

Jutro nas bo za začetek spravilo v neprijeten položaj, ko bomo na vso moč iskali potrditve in pozornosti. Težko bo ugoditi našim potrebam, kar nas bo delalo vzkipljive in zahtevne.

Prot večeru bomo priča Venerinemu povezovanju z Uranom. To je Venera nakazala že z vstopom v znamenje raka. To harmonično povezovanje, pa nas bo vseeno spodbudilo, da naredimo konec tem pasivnim in dolgočasnim energijam. Zanimivo, razburljivo, zabavno in iskrivo bo. Ostajali bomo na prijateljskih ravneh in četudi si bomo močno želeli potrditve, bomo ostali zvesti svojim prepričanjem in načelom. Prevladovala bo želja po perfekcionizmu in to bo predvsem za partnerstvo kar težak zalogaj. Pokazali bomo občutek za spravo in za kompromise, težko pa bo doseči nek topel in ljubeč odnos.

Rastoča Luna nas bo opomnila naj sledimo svojim sanjam in naj se ne ustavljamo. Z večjim zavedanjem tega, bomo sami tudi bolj usklajeni s sabo.

Nedelja 20. 5.

Nedelja nas bo odpeljala po poteh znamenja leva. Bolj zabavno, igrivo, pogumno in veselo. Danes bo dan, ko lahko zasijemo in naredimo stvari zase. Radi bomo v dobri in glasni družbi. Radi bomo sami glasni in opazni. Imeli bomo veliko energije in danes bo pravšnji dan, da to energijo tudi izrazimo in zaživimo.

Do večera uživajmo vse radosti in izzive, ki nam jih namenja Luna v levu. Večer nam bo namreč prinesel več nerazumevanja in nesporazumov. Težko bomo brzdali svoje misli in težko bomo ubesedili svoje potrebe. Ta čas nam zagotovo ne bo prinesel konstruktivnih trenutkov.