Postavitev družine in poslovne postavitve

Metodo postavitev družine je razvil in razširil Bert Hellinger in na s tem omogočil, da lahko s pomočjo občutkov in drugih zaznav dostopamo do ključnih informacij povezanih s problemi in jih ustrezno razrešujemo. V okviru posamezne postavitve lahko tako vplivamo ne samo na posameznika, za katerega je bila postavitev izvedena, temveč tudi z njim povezane osebe, pa tudi osebe, ki so sodelovale v okviru postavitve ali celo samo opazovale samo postavitev. Že samo z opazovanjem dogajanja v posameznih postavitvah lahko posameznik dostopa do spoznanj, ki so povezana z njegovimi problemi in jih na ta način do neke mere lahko tudi razreši. Zato je smiselno, da se čim večkrat udeležimo delavnic postavitev družine saj tudi samo z sodelovanjem v postavitvah ali celo samo z opazovanjem le teh lahko gradimo sebe in druge.

S postavitvijo družine lahko odkrivamo ali je kdo znotraj družine vpleten v usodo njenih nekdanjih članov. Tako lahko nekdo v družini prevzema in živi usodo prednika. Vpetost posameznika v nerazrešene situacije v družini se lahko kažejo preko bolezni, strahovi, skrbi, napetost, brezvoljnost, nesoglasja. Tako posamezniki lahko kažejo na neke situacije v družini tudi za več generacij nazaj in vplivajo družinske člane. Velik vpliv na družino je lahko ločitev, smrt sorojenca, izločenost iz družine,
zdravljenje v bolnišnici v otroštvu, zapleti pri porodu, nasilna smrt, krivica itd..

Z postavitvami družine dosegamo premike pri osebnem razvoju, reševanju težav v odnosih, razumevanju in razreševanju vzorcev, sprejemanju preteklosti in zagotavljanju pogojev za svetlejšo prihodnost. Metoda postavitev družine namreč omogoča, da lahko dobimo odgovore za svoje težave in jih razrešujemo tudi samo s sodelovanjem v postavitvah drugih oseb ali pa celo samo z opazovanjem dogajanja.

Z postavitvami družine lahko:

  • dobimo vpogled v resnično dogajanje tudi za rodove nazaj,
  • najdemo boljše rešitve zase in za naše družine,
  • razrešujemo travme in bolečine,
  • se soočamo z družinskimi izzivi,
  • urejamo odnose.

Katere informacije so pomembne pri postavitvi družine:
– ali sta starša poročena,

– ali ima oseba sorojence,

– ali je kdo umrl,

– ali je kdo odrinjen ali izključen,

– nesreče ali bolezni,

– alkoholizem v družini.

Na Zavodu Razkritja izvajamo skupinske postavitve družine in poslovne postavitve. Pri postavitvah, ki jih izvajamo skladno z najnovejšimi trendi Hellingerjeve šole se govori zelo malo, za samo postavitev pa je potrebno določiti problem, ki ga želite razrešiti in ga lahko predstavite v le nekaj besedah. Vse ostalo se izve v okviru posamezne postavitve na podlagi občutkov tako izvajalca postavitev kot tudi ostalih sodelujočih v postavitvi.

Če želite, da vas obveščamo o terminih delavnic postavitev družine vpišite podatke v desni obrazec.

Delavnice postavitve družine izvajamo najmanj dvakrat mesečno, zato si lahko zagotovite mesto na naslednji tukaj.

Za prejemanje obvestil o postavitvah družine vpišite vaše podatke

Z izpolnitvijo spodnjega obrazca, se strinjate s Politiko zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).*

Oglejte si politiko zasebnosti Zavoda Razkritja tukaj.