Jupiter retrogradno v strelcu 2019

Želite izvedeti kaj vam prinašajo tranziti in ostali astrološki dejavniki?

Bi bili radi dobro pripravljeni na razmere, ki vam jih prinaša prihodnje leto?

Vas zanima katera področja v vašem življenju bodo v naslednjem letu v ospredju?

Izpolnite spodnji obrazec in naročite Predvidevanje prihajajočih dogodkov za obdobje enega leta za 40€.

Z izpolnitvijo spodnjega obrazca, se strinjate s Politiko zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).*

Oglejte si politiko zasebnosti Zavoda Razkritja tukaj.

In se je začelo. Jupitrov obrat v retrogradno smer je končno začel kazati vse svoje pluse in minuse, kar jih Jupitrov obrat lahko prinese. To dogajanje bo najbolj vplivalo na strelce in seveda ribe, ki jim vlada. Ta prvi udar, ki se bo zgodil okrog 10. aprila, bo pretresel in zamajal tla marsikomu, še posebno tistim, ki se čutite bolj povezani z energijami velikega dobrotnika Jupitra. Vpliv retrogradnega gibanja se bo postopoma umirjalo, saj se človek privadi skoraj na vse. Ko se bo v začetku avgusta ta Jupiter zopet obrnil direktno, bomo ponovno dobili še eno priložnost, da spoznamo, kaj je zares dobro za nas in kaj ni. Ampak… najprej nam bo tale postanek naložil toliko enih nalog in opravkov, da nam bo zmanjkovalo sape in se bomo z zadnjimi vzdihljaji trudili narediti in doseči vse svoje cilje.

Jupitrova energija je tista, ki rada da, a ni zanemarljivo, da lahko v vsej svoji vnemi naloži čisto preveč. Kako bomo postavili meje? Kdaj bomo potegnili črto? Ali bomo znali reči ˝dovolj˝? Jupiter ima včasih lahko težave s tem in zaradi svoje velikodušnosti in dobronamernosti pozabi, da je včasih treba uporabiti tudi svoj razum. Drugič pa je lahko čisto preveč racionalen in avtoritativen, da pozabi na svoje dobro srce in intuicijo. Zato pa je treba izstopiti iz igre in se celo predati, da lahko ponovno ovrednotimo nastalo situacijo, ki nas je odvlekla na pot, ki ni čisto prava za nas. Postati mediator, razsodnik, ˝srednja mera˝ je bolj zahtevna naloga, kot bi si lahko mislili. Prevrednotiti bo potrebno veliko svojih lastnih načel, vrednot, potreb, načinov… Kdaj ste nazadnje naredili nekaj zato, ker je tako prav? Kdaj ste se nazadnje vprašali ali je prav to kar delate? Kdaj ste nazadnje samo bili in ne sodili? Jupiter v znamenju strelca nas uči prav to. Kdaj biti sodnik in kdaj stopiti na stran. Ko se bo v teh dneh Jupiter obračal retrogradno se bo ta vzgib še bolj vzdignil in od nas zahteval svoje. In retrogradnost nas bo opozarjala, da je čas za retrospektivo. Za revizijo in konkreten premislek. Zakaj potrebujemo določene stvari v svojem življenju? Morda bodo v to vprašanje vpeti tudi drugi ljudje, ki nas opominjajo na tisto, kar nam je vredno. Zdelo se bo, da smo si sami sebi namen in tako kot Jupiter dejansko ne potrebujemo nikogar za svoj obstoj. A prav zato potrebujemo ta opomin in ta premislek, da se zavemo svoje vloge in svojega položaja v tem življenju in na tem svetu.

Ves ta vrvež in to brezglavo hitenje bomo primorani postaviti na stran in se soočiti s sodnikom, ki bo nastopil v veliko različnih oblikah. Morali bomo zagovarjati sebe, svoja dejanja in svoje odločitve; kaj, kako, zakaj… Če hočemo biti uspešni v tem zagovoru, je najbolje, da si vzamemo čas in premislimo, ali res želimo podati tako izjavo. Resnica se bo vedno pokazala, pa če si jo priznamo ali ne. Naj bosta spoštovanje in iskrenost vodilo, da vzljubimo resnico, ki nam bo namenila pravično sodbo.

Retrogradnost v astrologiji vedno pomeni nekakšen odmik, retrospektivo in odmor. Zazreti se moramo vase in prisluhniti sebi, kaj bi resnično radi in kaj nas resnično veseli. Tudi če bomo v tem času začeli nek novi projekt, se lahko pripravimo na veliko nepotrebnega zasliševanja in pojasnjevanja raznim avtoritetam, zakaj smo se tako odločili. Brez tega enostavno ne bo šlo. Konec aprila se bo retrogradno obrnil še drugi veliki razsodnik, ki ne bo tako mil in razumevajoč do nas. Saturnov obrat nam bo še dodatno prinesel in naložil svoja bremena, naloge in zahteve. Kako se bomo spoprijateljili z obema? Postopoma. Kakorkoli se zdi, čas je naš zaveznik in izkoristimo lahko veliko odlogov, ki jih imamo. Ko bo čas pravi, bomo dobiti tisto, kar potrebujemo in zasluženo ˝odplačali svoj dolg˝. Do takrat pa razmišljajmo in iščimo načine, da bomo boljši, pristnejši, bolj avtonomni in stabilni.

Napisala astrologinja Špela Plemelj