Merkur v ribah Rx 2019

Želite izvedeti kaj vam prinašajo tranziti in ostali astrološki dejavniki?

Bi bili radi dobro pripravljeni na razmere, ki vam jih prinaša prihodnje leto?

Vas zanima katera področja v vašem življenju bodo v naslednjem letu v ospredju?

Izpolnite spodnji obrazec in naročite Predvidevanje prihajajočih dogodkov za obdobje enega leta za 40€.

Z izpolnitvijo spodnjega obrazca, se strinjate s Politiko zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).*

Oglejte si politiko zasebnosti Zavoda Razkritja tukaj.

Merkur retrogradno v ribah 2019

Napisala astrologinja Špela Plemelj

Kaj bi mi brez komunikacije? Komunikacija je prisotna na vsakem koraku, v prenekaterih oblikah in načinih. Sporazumevamo se na toliko načinov, kolikor je subjektov, ki so v komunikacijskem odnosu. Vsi komuniciramo med seboj in včasih pri komunikaciji pride tudi do motenj, lapusov, napak, deformacij, šumov. Tudi to je del našega življenja in tudi iz tega se učimo biti mi sami, takšni ali drugačni.

V astrologiji uporabljamo simbol Merkurja, ki nam da določeno informacijo, kako, na kakšen način se bomo izražali sami, kako bomo vstopali v diskurz, kako bomo razmišljali in kaj bomo razmišljali. In ker je vse v življenju živo in ima svoj cikel, je tudi zgodba planeta Merkurja, s svojo izrazito simboliko takšna, da se včasih obrne v drugo smer, kot pričakujemo. Retrogradnost, kot jo označujemo astrologi, ima predvsem velik simbolni pomen in ne tako fiziološki ali časovno pogojen pomen. Gre za simboliko upočasnitve, ustavljanja, ponavljanja, revizije, premisleka, da nekaj ponovno damo v obzir in pogledamo še z druge perspektive. Ta Merkurjeva retrogradnost se bo tokrat začela 5. marca, v znamenju rib in to na 29°, končala pa se bo 28, marca na 16° v objemu Neptuna prav tako v znamenju rib.

Pred nami je obdobje, ko bo naš način komunikacije in izražanja na veliki preizkušnji. Merkur v znamenju rib je v položaju, ko niti ne ve kako točno bi povedal to kar misli. Raje bi pokazal. Raje bi narisal. Zapisal. Zaplesal… Merkur na 29° je še posebno nepredvidljiv, nestanoviten, zmeden, nepotrpežljiv, nejasen. Ali vam je zdaj kaj bolj jasno, kakšno obdobje nas čaka? No… čaka nas obdobje napak, zmot, sprejemanja nepopolnosti, najbolj lastne nepopolnosti in sprejemanja vsega kar ni naše. Najbolj izrazito bo opuščanje in spuščanje starih načinov razmišljanja, delovanja, odzivanja. Proti toku se bomo težko borili. Naš input bo zelo velik in porabili bomo vse preveč moči, energije, napora, časa, da bi naredili nek premik ali spremembo. Veliko bolje nam no šlo, če gremo s tokom. Če se prepustimo in si dovolimo izkusiti vse kar pride. Vključno z vsemi napakami, preprekami, občutki, radostmi. In dovolimo si to. Izkusimo vsako začimbo, saj bomo le tako izvedeli kaj nam odgovarja in kaj ne. Kot vse na tem svetu, naj bo tudi to čas učenja in preverjanja.

Kot že ptički zunaj čivkajo, se zdaj odsvetuje sprejemanje velikih in pomembnih odločitev, podpisovanja pogodb, dogovorov, nakupov novih predvsem tehničnih stvari. Potrebno bo veliko strpnosti in potrpežljivosti v trgovinah, uradih, povsod, kjer je večji pretok ljudi in kjer je možno, da se sestavijo dolge in nepotrebne vrste. Kaj naj rečem za promet? Mogoče bo kakšen prometni zamašek več, kakšen fantomski zastoj. Mogoče. Previdnost vsekakor ne bo odveč.

Najbolj bodo v teh dneh prišli do izraza vsi umetniki, plesalci, pevci, slikarji, vsi, ki se na tak ali drugačen način izražajo nebesedno. Opazujmo jih in se učimo od njih. Kako čutijo, kako znajo pokazati, kaj kažejo in na kakšen način oni dojemajo življenje.

Naj bo to tudi čas, ko bomo zmogli pokazati več sočutja in razumevanja do tistih šibkejših, ki potrebujejo našo pomoč in spodbudo. Zazrimo se vase in si nalijmo čistega vina. Pomirimo se s svojim egom in se odločimo za sodelovanje, ne za tekmovanje. Vsaj za ta čas. Vsaj za to obdobje retrogradnega Merkurja. Potem bomo imeli nove izkušnje, ki bodo ostale z nami za vedno in jih bomo lahko na svoj način uporabili v prihodnjih situacijah.