Merkurjev obrat retrogradno v levu 2019

Za svojo astrološko razlago mi pišite na mail splemelj@gmail.com

Cena 30€

Ko bo Merkur v znamenju leva prišel na 4° 27´ bo z navidezno stacionarnostjo opozoril na pomembne premike in prelomnice v naših življenjih. To lahko pričakujemo 7. julija in s tem se bo začela tokratna retrogradna pot Merkurja, ki bo trajala do 31. julija, ko se bo Merkur na 23° 57´ tokrat v raku obrnil direktno. To pomeni, da bomo na veliko ponavljali stvari, ki so se nam dogajale na teh stopinjah.

Tako kot po navadi bo to najbolj zaznamovalo predstavnike rojene v znamenju dvojčkov in devic pa vendar tudi levov in rakov, po katerih znamenjih se bo gibal Merkur. Sam začetek retrogradnega obdobja zagotovo ne bo najlažji, saj se bo ob Merkurju gužval Mars, ki se mu bo mudilo po svojih opravkih. To bo v zgodbo vpletlo tudi ovne in škorpijone, ki jim Mars vlada. Kako bomo svojo napetost in nestrpnost izrazili tokrat? Po večini bomo te ostre energije zaznavali prav vsi. Zelo nepotrpežljivi, netaktni, celo nespoštljivi znamo biti. Ker je Merkur zastopnik transporta in prometa ter gibanja in prenašanja, lahko z veliko verjetnostjo pričakujemo veliko neprilik v prometu. V teh vročih dneh si tega zagotovo ne želimo, pa vse kaže na to, da bomo morali. To naznanja tudi velike besedne konflikte, borbe, tekmovalnost in borbenost. Ko bo Merkur stacionaren, ne bo čas za potrpežljivost in zadržanost. Ne, slika bo prej kot ne ravno obratna. Opazujmo in bodimo izredno previdni, da ne zanetimo še dodatnih nevšečnosti. Kar nas takoj nagovori. Previdno, kaj počnete v naravi. Odprtim ognjem se izogibajmo in svoje cigaretne ogorke skrbno ugašajte. Poskrbimo, da bomo varni tako sami kot vsi okrog nas. Pokažimo odgovorno držo, da znamo in zmoremo delovati preudarno ter razumsko. To bo za marsikoga izmed nas velik zalogaj in preizkušnja, saj bodo nagonski odzivi zelo močni in to nam bo kazilo pravo sliko. Reakcije bodo nepremišljene impulzivne in direktne. Tako nam ne bo ostajalo veliko prostora za taktiko in načrtovanje. Imamo pa še kar nekaj časa, da se na to obdobje pripravimo.

Sicer pa se bomo skozi celotno Merkurjevo retrogradnost veliko ukvarjali tako s svojo samopodobo kot svojo vlogo. Kaj smo? Kdo smo? Kaj hočemo? Koliko hočemo? Kam želimo in s kom želimo? Veliko teh vprašanj bo spodbujal naš ego in zelo pozorni bomo morali biti, da zaznamo prave odgovore. Merkur v znamenju leva je kot vžigalica, ki ob pravem vzgibu lahko močno zasveti in bliskovito poda pravi odgovor. To je tiste vrsta intuicija, ki je bolj instinktivna in ki nas usmeri na pot na katero sploh nismo pomislili. Merkurjeva pot po znamenju raka, ki se bo nadaljevala od 19. julija pa bo v nas še dodatno spodbujala veliko teh pristnih in ljubečih občutkov. Tudi tu bomo iskali odgovore na vprašanja, ki smo si jih zastavili predhodno. In imeli bomo veliko priložnosti, da resnično pridemo do izjemnih rešitev in odgovorov.

Celotna retrogradnost Merkurja pa nas na splošno opozarja na vse tiste običajne stvari in zaplete, ki se dogajajo ob vsaki retrogradnosti. Pričakujemo lahko več nesporazumov in konfliktov. V tem obdobju nas čakajo tudi premnogi zastoji tako na raznih uradih, v trgovinah in v prometu. Čas nam bo predočil velike lekcije o potrpežljivosti in strpnosti, ki jo bomo le s težavo realizirali in jo udejanjali. Seveda se tudi tokrat odsvetuje nakup novih aparatov, elektronike, podpisovanja raznih pogodb in sporazumov ter velikih investicij. Novi projekti, nastali v tem obdobju nas bodo izzvali, da naredimo kakšno dodatno pot in pojasnimo še dodatne okoliščine, ki se nam bodo zdele nepotrebne. Vseeno pa bodo tiste ideje, ki so se vam porodile pred časom retrogradnega Merkurja, imele več možnosti, da se uresničijo in razvijejo. Srečanja s starimi prijatelji bodo tokrat dobila zeleno luč. Lahko začnemo pisati osebni dnevnik in raziskujemo svoje osebnostne lastnosti in karakteristike.

Vsak kovanec ima dve plati. Uporabimo obe in poiščimo kaj vse nam prinaša ena in druga izkušnja. Vemo, da smo tukaj zato, da se učimo in delamo napake, ki nam kažejo, kje se še lahko izboljšamo. Pregovor ˝vsak začetek je težak˝ je samo pregovor in modrost, ki nas opominja, da se ne predamo ampak, da nadaljujemo svojo pot, četudi to pomeni, da moramo spremeniti smer ali prestopiti vlak.

Napisala astrologinja Špela Plemelj