Splošno o astrologiji

Z astrologijo je mišljen kompleks, ki vam pomaga pri razkrivanju svojih potencialov, svojih tendenc kot tudi pri premagovanju lastnih vzorcev. Zakaj sam ravnam na tak način? Zakaj se me vedno drži nesreča? Zakaj potrebujem toliko časa, da se premaknem? Zakaj povsod vidim same omejitve in strahove? Zakaj, zakaj, zakaj… Velika verjetnost je, da se uspešni ljudje enostavno ne sprašujejo o stvareh, zaradi česar so uspešni. Vendar pa je simbolika vesolja takšna, da kjer nam je nekaj podarjeno, nam je na drugem koncu odvzeto. Kje se najdete sami?

Astrologija je odličen način, da spoznate odgovore na vsa vprašanja, ki vas bremenijo. Z izbranim astrologom lahko razkrijete vse tančice, ki vam zastirajo pogled na določen problem. Skupaj lahko tudi najdete odgovore in rešitve, ki so najbolj primerne za vas.

Astrologija se obrača v nebo in za svoje orodje uporablja planete ( Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun ter malo manjši Pluton) ter določena svetila kot sta Sonce in Luna. Pomembna je interpretacija, ki nam jo posreduje simboli pomen teh nebesnih teles. Samo izurjen astrolog lahko na podlagi izrisane natalne/osebne karte poda razlago izbrane postavitve ali konfiguracije nebesnih teles in na podlagi simbolnih pomenov vsega, kar je postavljeno, poda zelo natančne podatke in informacije. Predvsem je pomembno tisto, kar si v tem obdobju želite in kam vas vleče srce.

Kaj astrologija ni

Z astrologijo ne merimo oddaljenosti planetov v vesolju, ne merimo njihovega gibanja ali njihove gostote in fizičnih lastnosti. Astrologija priznava vse zakonitosti, ki nam jih posreduje in narekuje astronomija, vendar za svojo prakso, vseh teh informacij ne potrebuje.

Še vedno je veliko nestrinjanje in nepriznavanje astrologije kot vede, s strani astronomskih znanstvenikov.
Slednji se opirajo na meritve in znanstveno raziskovalne tehnike, ki dajejo izredno natančne merljive in primerljive podatke o določenem nebesnem telesu, ki ima svoje ime.

Astrologija tudi ni napovedovanje ali vedeževanje, čeprav se lahko zaradi natančnosti predvidenih dogodkov izkaže, da je interpretacija določenega zapisa izredno natančna. Gre za branje določenega simbolnega zapisa in ne ugibanje na podlagi drugačnih tehnik zaznavanja.