Saturnov obrat retrogradno v kozorogu 2019

NAROČITE ASTROLOŠKO PROGNOSTIKO TUKAJ

Želite izvedeti kaj vam prinašajo tranziti in ostali astrološki dejavniki?

Bi bili radi dobro pripravljeni na razmere, ki vam jih prinaša prihodnje leto?

Vas zanima katera področja v vašem življenju bodo v naslednjem letu v ospredju?

Izpolnite spodnji obrazec in naročite Predvidevanje prihajajočih dogodkov za obdobje enega leta za 40€.

Z izpolnitvijo spodnjega obrazca, se strinjate s Politiko zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).*

Oglejte si politiko zasebnosti Zavoda Razkritja tukaj.

˝Dokumente prosim. Stopite sem. Počakajte.˝

Tako izgleda, ko se srečate s Saturnom. Posebno, kadar se ta obrača retrogradno, kot se Saturn v kozorogu obrača v teh zadnjih aprilskih dneh. Tokratna retrogradnost Saturna bo nekaj res posebnega, saj se giba na svojem terenu, povrhu vsega pa bo vso svojo retrogradno pot v družbi južnega Luninega vozla ali sečišča. Retrogradnost bo nastopila 30. aprila in bo v tem gibanju vse do septembra 2019. Saturn kot predstavnik in vladar znamenja kozoroga in vodnarja bo najbolj nagovoril prav vse tiste z izpostavljenima znamenja. Predvsem se ne bomo rešili srečanja z avtoriteto, oziroma z nekom, ki nam postavlja preizkuse, omejitve, dodatno delo in operira z našim časom. Zelo malo bomo lahko posegali v sam razplet dogajanja, saj bo Saturn tisti, ki bo imel zadnjo in glavno besedo.

Če se bomo na nek način mi znašli na poziciji Saturna, bomo mi tisti, ki bomo delali pomembne in velike poteze, ne da bi se pri tem ozirali na kogarkoli. Naloga, kako biti avtoriteta, na kakšen način delovati in postavljati zahteve, bo tisti izziv, pri katerem bomo morali biti zelo previdni. Pri svojih odločitvah bomo morali pokazati še več pokončne drže, strogosti, resnosti in neomajnosti. V nobenem primeru ne bomo deležni pohvale ali nagrade. Saturn kot avtoriteta nam bo v najboljšem primeru postregel s priznanjem ali spoštovanjem, v kolikor ne bomo deležni njegove kritike, graje, neodobravanja ipd.

Pomembno bo vzeti si čas. S tem pojmom in pojavom bomo imeli v tem obdobju veliko opravka. Znašli se bomo pred nekim dejstvom, ko bomo postavljeni pred neznano situacijo in bili brez moči, da bi lahko karkoli naredili ali spremenili. To bo čas za razmišljanje. Čas za predelovanje vseh podatkov, informacij in situacij, da ugotovimo kaj potrebujemo in predvsem, česa ne potrebujemo. To nas lahko postavi tudi pred neljube odločitve, ko bomo še bolj soočeni s svojimi strahovi in se bodo naše skrbi še povečale in nam bo vse to jemalo voljo ter upanje.

Ves ta čas bo Saturnova pot v spremstvu južnega Luninega vozla. To nas bo opominjalo in učilo o pomenu karme in kaj to za nas pomeni. Resnično težko bomo pustili svoje stare vzorce, navade, načine razmišljanja, svoja prepričanja in tudi načela. Kot bi tekmovali sami s sabo, kdo je močnejši. In imeli bomo res dovolj časa, vse do septembra 2019, da spustimo in opustimo vse tisto, kar nam ne služi več, in česar ne potrebujemo. To bo čas velike ˝suše˝ ali ˝pozebe˝, ko bomo morali prestati več zahtevnih preizkušenj, preden bomo prišli do zasluženega konca. Ker bo v nas samih veliko teženj, da delujemo po vzorcih, ki jih poznamo, bomo težko dosegli ustrezne rezultate, ki bi nam olajšali delo in življenje. Ne pozabimo na element časa, ki ga bomo imeli res v izobilju in to nas bo vodilo po poti, da spoznamo, kje moramo najprej narediti določeno potezo, ki bo najmanj posegla v naše bistvo. Saturn ne priznava velikih sprememb, saj je zaprisežen tradiciji in redu. To nas bo tudi vleklo na področja, kjer bomo iskali in dobili potrditve, da je prav, da delamo kar delamo. Vprašanje pa je, če je to res prav? Vsak bo moral sam presoditi, ali je to početje res tisto, ki mu bo prineslo trdnost, gotovost in stabilnost v življenju. Navsezadnje je to ta naloga,  ki jo bomo reševali v tem času in spoznavali njene prednosti ter slabosti.

Tak stacionaren in retrograden Saturn nam vsem, posebno tistim, ki močno čutimo njegov vpliv, nalaga veliko bremen, teže, skrbi ter nam jemlje upanje, da se počutimo sami, osamljeni, zapostavljeni in prestrašeni. Res težko bomo našli način, da se postavimo na lastne noge, čeprav se bo zdelo, da ves svet hoče prav to. Pokazati bomo morali, da znamo biti samostojni, samosvoji in trdni. Učili se bomo biti odgovorni, zanesljivi in pravični. Upoštevati bomo morali določena pravila ter se podrediti redu in disciplini, če želimo čim bolj enostavno in brez večjih posledic. Kar bomo sejali bomo tudi želi. Naj bodo torej naše namere, dejanja in misli čimbolj moralne in pravične, saj bomo čez čas vse dobili povrnjeno; dobro ali slabo. Ostanite zvesti sami sebi in naj vam ta Saturnov obrat prinese veliko trdnih in zanesljivih temeljev na katerih boste lahko gradili in postavljali svoje življenje še naprej. Najprej pa je treba temeljito preučiti trenutno stanje.

Napisala astrologinja Špela Plemelj